LPG

LPG/ Endermologi/ Lipomassage

Behandling som är effektiv mot celluliter och oelastisk hud, med vetenskapligt dokumenterad effekt.
lipomassage lår

Vad innebär Endermologie/Lipomassage?

Endermologie/Lipomassage är namnet på den behandling med LPG som, utan smärta eller kirurgiska ingrepp, kan avlägsna eller minska envisa celluliter och besvärande fettdepåer från mage, ”ridbyxlår” eller stjärtpartiet, och slapp hud kan stramas upp. Endermologie/lipomassage kan också vara ett bra alternativ till fettsugning. Detta för alla de personer som tvekar inför ett kirurgiskt ingrepp eller för dem, som av olika anledningar, inte anses som lämplig för.

Vad kommer LPG/Endermologitekniken ifrån?
Tekniken är utvecklad och patenterad av LPG System i Frankrike. Metoden uppfanns av Louis Paul Guitay (LPG) som i slutet av 1970-talet råkade ut för en bilolycka. Olyckan medförde svåra brännskador. Skadorna masserades dagligen i 3-4 tim. av terapeuter för att mjuka upp huden och återställa muskelfunktionen. Massage metoden gav goda resultat men tog alldeles för lång tid, så Louis Paul Guitay uppfann en maskin som ersatte den manuella massagen. Maskinen användes också på andra patienter och efter vidare utveckling och ny forskning kunde man konstatera att tekniken även ökade blodcirkulationen i huden avsevärt, lymfdränerade och bl.a. reducerade celluliter. Numera tillämpas metoden på många håll i övriga världen, t ex i Europa och USA. Den är CE-märkt och FDA- (food and drug administration) godkänd. Man räknar med att ca 80 000 personer per dag, runt om i världen, behandlas med maskiner från LPG Systems.

header-carte-de-soins-1

Vad gör LPG-Keymode I maskinen?
Tekniken bygger på en unik, patenterad metod. Maskinen som används är en speciell teknisk apparat som behandlar bindväven i huden och underhudsfettet. Två motoriserade rullar som arbetar ihop med ett undertryck, i en lufttät kammare, skapar en våg som viker upp/slätar ut huden. Vågen rullas framåt och bakåt av det motoriserade behandlingshuvudet (djup bindvävsmassage). Beroende på vilket program man väljer på maskinen kan man få konstant eller rytmisk aspiration som också regleras i styrka efter hudtyp och tjocklek. Man ställer också in olika fart på rullarna och på så sätt uppnås olika intensitet och rörelser i huden. På detta sätt öppnas blod- och lymfkärl upp i hud och underhudsfettet. Cirkulationen kommer igång rejält och på så sätt minskar man eventuella vätskeansamlingar som kan finnas här. Slaggprodukter och gifter dräneras ut och försvinner. Behandlingen påverkar också fettcellerna att komma i lipolys, vilket betyder att de släpper ifrån sig lagrad energi. På detta sätt minskas fettcellerna i omfång och fettdepåerna kan krympa. Detta främjar en fortsatt bättre cirkulation och ett långvarit resultat. Kollagen och elastin i huden påverkas också positivt och detta leder till en smidigare och fastare hud.
Varför är Endermologie/Lipomassage så effektiv mot celluliter?
Förtätad bindväv tillsammans med dålig blodcirkulation är den huvudsakliga orsaken till att kroppen bildar så kallad cellulit hud. Endermologie är därför mycket effektivt, kanske den effektivaste behandlingen mot detta problem. Behandlingen skulpterar din kropp och ger ett synbart resultat såsom förbättrad hudstruktur och en uppstramning av huden Dessutom är det en mycket skön, avkopplande och smärtfri behandling. Varje behandling tar 35 minuter och resultat kan ses efter ca 5-8 ggr, men är mycket varierande från person till person. En grundbehandling för celluliter är 6-20 ggr och utförs 2 ggr/vecka. Behandlingsresultatet kan sedan underhållas ca 1 ggr/månad.

LPG

 

 

 

 

Vad är celluliter?
Förtätad bindväv tillsammans med dålig blodcirkulation är den huvudsakliga orsaken till att kroppen bildar celluliter. Lipomassage metoden omformar, slätar ut och stramar upp huden och bekämpar celluliter. När bindväven behandlas med effektiv djupmassage, stimuleras och förbättras hudens elasticitet avsevärt.

 

Vilka effekter ger Lipomassage/LPG på behandlade områden?
Endermologi metoden drar ihop och stramar upp slapp hud t.ex på mage, lår, runt knän, stuss och överarmar. Behandlingen är mycket effektiv före och efter fettsugning, eftersom läkningsförloppet påskyndas. LPG är också effektiv mot påsighet, trött och glåmig hy i ansiktet och på halsen. Stramar upp och ger lyster. Stimulerar kollagenproduktionen och ger en fräschare och klarare hy. Välgörande djupmassage för onda, stela nackar, axlar och ryggar. Det är dessutom en mycket effektiv behandling mot andra fysiologiska problem orsakade av cirkulationsstörningar såsom muskelvärk, spänningshuvudvärk, ledvärk, stelhet, svullnader mm. Även Fibromyalgi- och Sclerodermipatienter kan med fördel behandlas. Problem med ärr vävnad i huden kan också behandlas. Ärren kan göras mjukare och mindre nedbundna. På så sätt reduceras stramningar som ger ökad rörlighet och minskad smärta samt ett bättre kosmetiskt resultat t ex vid brännskadeärr och Dupuytrens kontraktur. Metoden är mycket effektiv vid uppvärmning och återhämntning  vid idrottsutövande och olika idrottsprestationer. Även mkt effektiv vid skador, då metoden är dränerande och mkt cirkulationsfrämjande (muskelbristningar, ligament, tendiniter).

Före och efter bilder

LPG dam

 

 

 

 

 

 

Lymfdränerande, läkande behandling med LPG i samband med operation

 

Comments are closed.